Allt du behöver veta om sex ;)

                                                                          

Alla eller dee flesta vet ju att det är nyttigt & hälsosamt ..
Ha ha, en sak som var roligt tycker jag är att
50 procent mindre risk att dö i en hjärt-kärl-sjukdom!

Varför rekomenderas sex som hälsofrämjare?

1. Sex gör dig ung
Enligt en tysk undersökning ser personer som har ett regelbundet sexliv 5-10 år yngre ut än sina mer avhållsamma jämnåriga. Under samlaget skickas nämligen extra blod ut i de små blodkärlen under huden, vilket gör att hyn blir fräschare. Östrogenhalten i blodet ökar av sex, vilket stimulerar cellförnyelsen och gör huden mer elastisk.

2. Sex gör dig effektiv
Sex ökar aktiviteten i hjärnan och snabbar på rörelserna hos vissa ämnen. Det betyder att du kan prestera mer. Särskilt den högra hjärnhalvan blir stimulerad, vilket är bra för kreativiteten.

3. Sex gör dig frisk
Enligt en undersökning från Wales löper män som får ett par orgasmer i veckan nästan 50 procent mindre risk att dö i en hjärt-kärl-sjukdom jämfört med män som inte får orgasmer. Personer som haft blodpropp i hjärtat kan förebygga ett återfall genom att börja ägna sig åt sex igen. Men det krävs också att de äter sunt och håller igen på cigaretter och alkohol.

4. Sex gör dig slank
Sex ger energi men tar också energi. Vid ett normallångt samlag förbränns mellan 350 och 400 kalorier. Bara orgasmen slukar 50 kalorier.

5. Sex gör dig smärtfri
Huvudvärk är världens sämsta ursäkt för att inte ha sex. Genom att reducera blodtillförseln till hjärnan och skicka ut endorfiner i kroppen hjälper sex mot både spänningshuvudvärk och migrän.

6. Sex gör dig mindre sjuk
Immunförsvaret stärks om du har sex regelbundet. Det innebär bl a att sår läks fortare.

7. Sex förlänger ditt liv
Om man lägger ihop alla de gynnsamma effekterna av ett regelbundet sexliv blir det sannolika resultatet att sex gör att du lever längre. Ett starkt immunförsvar som hjälper till att bekämpa infektioner spelar en viss roll, tillsammans med den minskade risken för hjärt-kärl-sjukdomar, den minskade risken för att drabbas av depression samt den förbättrade blodcirkulationen.
Kommentarer
Postat av: jennifer

frågan är om det är sexet i sig eller om onani för den ensamme skulle fungera? men att onani är mer tabu än sex och därför görs undersökningar på de med sex än de med onani...hmm..

2010-05-07 @ 13:35:39
URL: http://weibull.blogg.se/
Postat av: Emma

Jag snor den här av dig, men jag länkar dig under och skriver att jag fått den av dig :)

2010-05-08 @ 10:22:05
URL: http://possible.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0